Conditioner Bar

This formula will inspire you. Conditioner Green provides suppleness, combability and shine.

Conditioner Bar
g

Zutaten

A) 3,15 g (0436) Natriumlaktat 60%ige Lösung
1,85 g (0417) Milchsäure 80%ig
5 g Wasser

B) 44 g (0052) Conditioner Green
18 g (0505) Sheabutter, raff. kbA
5 g (0504) Kakaobutter kbA
9 g (0815) Arganöl, kbA, kaltgepresst
5 g (0491) Coconut Extract
11 g (0245) Montanov™ 82 MB
4 g (0409) Maisstärke

Es wird die nächst größere Packungsgröße in den Warenkorb gelegt, bitte bei der Verwendung entsprechend der Rezeptur dosieren.

Step 1: 

First prepare phase A. This makes a buffer solution to achieve the correct pH value. 

Step 2: 

Melt all the ingredients of phase B to 75-80°C.

Step 3: 

Now stir 4.00g of phase A (buffer solution) into phase B, maintaining the temperature. Wait for complete homogenisation before pouring the mixture into the mould.

Allow to cool at room temperature.